Prekybos tinklą „Prisma“ valdo Suomijos bendrovė „SOK Corporation“.

Vilniuje iškilsiantis prekybos centras „Prisma“ mažmeninės prekybos tinklui svarbus tuo, kad iki šiol visos patalpos jo veiklai Lietuvoje buvo nuomojamos, o šįkart investuojama į nuosavą nekilnojamąjį turtą. Naujasis „Prisma“ prekybos centras bus ketvirtasis Lietuvoje ir antrasis – sostinėje.

Statyti naująjį prekybos centrą planuojama pradėti 2013 m. vasarą, o pirkėjams jis duris atverti turėtų dar po metų, 2014 m. antrojo ketvirčio pradžioje. Pastato prekybinių patalpų plotas sieks iki 10 tūkst. kv. M . Jame, be prekybos centro „Prisma“, įsikurs ir mažesnės specializuotos parduotuvės. Po visu pastatu bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, talpinanti daugiau nei 300 automobilių. Aikštelėje šalia pastato tilps dar virš 160 automobilių.

Numatyta, kad statant „Prismos“ prekybos centrą taip pat bus investuojama į infrastruktūrą. Šalia jo planuojama įrengti šviesoforu reguliuojamą sankryžą su Pilaitės prospektu, pagerinti susisiekimo sąlygas su Justiniškių gatve.

Šiuo metu 53 prekybos centrai „Prisma“ veikia Suomijoje, 8 – Estijoje, 5 – Latvijoje ir 15 – Rusijoje. Visi jie priklauso „S Group“ įmonių grupei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)