Pienininkai tikisi generalinį statybos rangovą pasirinkti balandžio pabaigoje, o sutartį su juo pasirašyti vėliausiai iki gegužės mėnesio vidurio.

Pasirinktas generalinis statybos darbų rangovas turės atlikti gamyklos pastatų statybos darbus ir parengti ją technologijų montavimui ir diegimui.

„Kol kas negaliu įvardinti konkretaus banko, kuris sutiko suteikti mums paskolą. Tačiau galiu pasakyti, kad esminiai sutarimai su banku jau pasiekti, beliko sutvarkyti formalumus”, - sako kooperatyvo „Pienas LT” valdybos pirmininkas Naglis Narauskas.

Kalbėdamas apie statybos rangovų pasirinkimą, N. Narauskas teigia, jog pasiūlyta statybos darbų kaina ir panašių projektų patirtis bus svarbiausi pasirinkimo kriterijai.

2010 m. kooperatyvas „Pienas LT” ir Nacionalinė mokėjimų agentūra pasirašė sutartį dėl 50.8 mln. litų ES paramos gamyklos statybai skyrimo.

Kooperatyvo „Pienas LT” pieno perdirbimo gamykla iškils Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Gamykloje bus gaminamas nedenatūruotas aukštos koncentracijos pieno baltymas, naudojamas maisto ir farmacijos pramonėse. Pradinis planuojamas gamyklos pajėgumas - 650 tonų pieno per parą, o maksimalus - 1200 tonų.

Kooperatyvo pajininkais yra 208 Lietuvos pieno ūkiai. Per dieną kooperatyvas superka apie 400 tonų pieno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)