Sostinės senamiesčio Šventų Jonų gatvėje esanti J. Kazicko rezidencija buvo atnaujinta 2000-2001 m., vadovaujant architektams Vytautui Nasvyčiui, Mariui Šaliamorui ir tapo Senamiesčio puošmena.

Prieš kelis metus kilo gandų, kad J. Kazickas savo rezidenciją parduoda už 12 mln. JAV dolerių – tačiau iki šiol ji jam priklauso, taip ne žodžiais, o veiksmais verslininkas paneigė gandus.

Primename, kad J. Kazickas gimė 1918 m. Čiornaja Padinos kaime, kuriame prabėgo ir jo vaikystė. Baigiantis Antrajam pasauliniam karui J. Kazickas pasitraukė į Vokietiją, vėliau JAV, ten pradėjo verslą. Iš pradžių iš Vokietijos gabeno cementą į JAV, paskui prekiavo anglimis ir nafta, konsultavo įvairias bendroves, šalių vyriausybes, dirbo investicinių fondų bei bankų sektoriuje, Lietuvoje įkūrė pirmąją telekomunikacijų bendrovę.

J. Kazicko rūmai – DELFI fotoalbume.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)