32 varėniškių šeimos, kuriose auga 58 vaikai, džiaugiasi, kad prie Kūčių stalo sės jau naujuose erdviuose namuose.

Ilgą laiką mažas pajamas gaunantys varėniškiai iki šiol daugiausiai glaudėsi ankštuose kambarėliuose. Naujame name įrengti ir du butai neįgaliesiems.

„Įkurtuves šiandien gal ir švęsime. Tikrai labai džiugu gauti butą. Baldus turim, bet ne visus, tad nusipirksim“, – kalbėjo varėniškė Rasa Duokšytė.

„Tokį būstą gauti yra stebuklas. Šiandien po truputį pradėsim keltis. Dešimt metų šito buto laukėm ir sulaukėm“, – džiaugėsi Varėnoje gyvenanti Ilona Jurošiūtė.

Anot specialistų, šiuolaikiškai įrengtame būste žmonės galės patys reguliuoti šildymą, o nuoma esą nėra brangi – 80 centų už kvadratinį metrą.

„Viena moteris su dukryte atsisakė šito būsto, nes nesugebės jo išlaikyti. Šitame name yra dauguma moterų, kurios vienos augina vaikus. Nors daugelis jų ir dirba, bet šeimos pajamos yra nedidelės, tad joms teks mažesnė našta už suteiktas komunalines paslaugas“, – teigė Varėnos savivaldybės Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Violeta Valūnienė.

Naujo socialinio būsto statyba užsitęsė pustrečių metų ir kainavo beveik 7 mln. litų. Pinigai skirti iš valstybės biudžeto.

„Buvo visokių minčių, visokių siūlymų, galbūt užkonservuoti, palaukti geresnių laikų. Mūsų planuose – antras namas, jau turime plotą. Jeigu valstybė palaikys tą programą, ją tęsime“, – tvirtino Varėnos meras Vidas Mikalauskas.

Varėnos rajone socialinio būsto laukia apie 380 šeimų ir vienišų asmenų.