Tyrimas rodo, kad tokių butų paklausą Lietuvoje labiausiai įžvelgia 15-29 m. jaunimas, turintys aukštąjį ar aukštesnį nei vidurinį išsilavinimą, studentai ir moksleiviai, vadovai specialistai ir tarnautojai bei tie, kurių šeimos pajamos per mėnesį vidutinės ar didesnės nei vidutinės.

Tarp skeptiškai ypač mažų butų idėją vertinančių išsiskiria vadovai, kurių penktadalis manė, kad jie neturės paklausos, ir 30 – 49 m. žmonės.

LNTPA direktorė Dalia Bardauskienė DELFI sakė, kad šis tyrimas kartu su prašymu leisti statyti vieno asmens 25-27 kv. m butus yra pateiktas Aplinkos ministerijai.

„Mes manome, kad diskusija ilgai nesitęs ir bus priimtas reikalingas sprendimas", - sakė ji.

DELFI primena, kad Aplinkos ministerija planuoja keisti statybų reglamentą ir leisti įteisinti mažesnį nei 35 kv. m būstą jį pavadinant specialiu terminu – jaunimo namai.

Apsistojama ties idėja leisti jį statyti ne mažesnį nei 26 kv.m.

Nekilnojamojo turto vystytojai jau ne pirmus metus kovoja, kad būtų pakeistas statybų reglamentas, nes šiuo metu vadinti butu ir teisiškai įregistruoti negalima mažesnio nei 35 kv. m ploto.

„Aišku, tokie butai yra reikalingi, bet visame pasaulyje jie įvardijami kaip jaunimo namai. Tai yra būstas, kurį perka jaunimas, atvažiavęs studijuoti, arba labai aktyvūs jauni žmonėms, kuriems reikalingas tik stogas virš galvos, bet tai nėra normalus gyvenimas", - DELFI anksčiau sakė Aplinkos ministerijos sekretorė Jūratė Juozaitienė.

Tyrimo metu apklausta 1020 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją