Iš valstybės „Akropolio" savininkai siekia atgauti 20,226 mln. litų. "Remiantis sudarytomis valstybinės žemės pirkimo–pardavimo sutartimis, bendra valstybinės žemės kaina siekė 40,478 mln. litų. Iš jos 32,383 mln. litų dydžio dalies mokėjimas pirkėjui, t. y. ieškovui, buvo atidėtas. Šių metų sausį už valstybinę žemę iš viso buvo sumokėta 19,371 mln. litų. Nesumokėtos kainos likutis ir sudaro ieškinio sumą", – „Vilniaus dienai" teigė Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai Asta Augonienė.

Anot jos, "Akropolio" savininkai sklypo kainą perpus sumažinti reikalauja dėl smarkiai pasikeitusių ekonominių aplinkybių. „Nekilnojamojo turto, įskaitant žemę, rinkos kainos gerokai sumažėjo, – verslininkų argumentus aiškino pašnekovė. – Todėl ir bandoma pakeisti sutartį."

Anot jos, jeigu ieškinys bus patenkintas, verslininkai valstybei sutiks sumokėti dar maždaug 2 mln. litų palūkanų.

„Turbūt nieko neišeis čia, ir viskas. Jie turi mokėti. Argi galimi tokie dalykai?", – sakė Vilniaus apskrities viršininkas Jonas Vasiliauskas, tik iš „Vilniaus dienos" sužinojęs apie „Akropolio" ieškinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją