Bankai NT bendroves pradėjo kurti ekonominio sunkmečio pradžioje – į jas patenka iš įsipareigojimų nevykdančių klientų perimtas turtas. Šios įmonės taip pat perka bankų klientų turtą parduodamą viešose varžytynėse bei aukcionuose, jie prieinami visai rinkai, tačiau užgriuvus sunkmečiui pirkėjų buvo nedaug.

Pasak Martyno Žibūdos, „Ektornet Management Lithuania“ direktoriaus, be bankų turto valdymo įmonių Lietuvos NT rinka dabar būtų silpnesnė.

„Dalyvaudami aukcionuose ir varžytynėse prisidėjome prie kainų stabilizacijos – stabdėme banko klientų parduodamo turto vertės kritimą“, – teigia jis.

Dabar esą padėtis pasikeitė. „NT rinka neauga, bet padėtis stabilizavosi, todėl jau patys galime siūlyti NT objektus ir pereiti į aktyvią pardavėjų poziciją”, - sakė M.Žibūda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)