Laisvės alėjoje – tikras pavasaris. Tiek žmonių ir parduotuvių, barų, restoranų įkurtuvių seniai bebuvo. LTV „Panoramos“ kalbinti naujakuriai sako konkurencijos nebijantys – esą kuo daugiau pramogų, tuo daugiau ir klientų. O jų – vietinių ir turistų – netrūksta.

„Iš tikrųjų labai juda Laisvės alėja, matosi, kad jau grįžta žmonės iš Rotušės. Ir ne tai, kad ateina apsižvalgyti, bet ateina ir būna“, – sako „Republic Pub“ savininkas Edvinas Juškauskas.

„Prieš pasirinkdami vietą Kauną vertinome ne tik kaip antrą pagal dydį Lietuvos miestą, bet kartu kaip vieną iš tarptautinės oro magistralės taškų. Taip pat [įvertinome] tai, kad arena statosi, kad Hanzos dienos vyks, krepšinio čempionatas.

Suvokiame, kad dvi savaitės intensyvaus lankymo musų neišgelbės, mes nusiteikę žymiai rimtesniam darbui“, – teigia „Flamenko Cafe & Vino“ bendrasavininkis Donatas Marius.

Pernai verslininkų iniciatyva – vyko šventės, sezono atidarymai – atgimė Kauno senamiestis, šį pavasarį esą atėjo laikas ir pagrindinei miesto gatvei.

„Stebint Laisvės alėją, širdis dainuoja“, – prasitaria nekilnojamojo turto specialistai. Anot jų, nuomojamų pirmų aukštų centrinėje miesto gatvėje liko nedaug. Toks atbudimas esą ilgo verslininkų darbo rezultatas – pavyzdžiui, kol garsių visame pasaulyje prekės ženklų kūrėjai atidaro savo parduotuvę, praeina ne vieneri metai.

„Daugelis verslininkų atsakingai pradėjo žiūrėti, kokį įvaizdį formuoja Laisvės alėjoje – ta prasme, kad ji turėtų įgauti kitokį veidą. Atsakingai renkasi nuomininkus, žiūri kokias prekes ir paslaugas jie teiks. Taip centrinėje dalyje susiformavo tarsi toks garsių prekių ženklų centras“, – sako Nekilnojamojo turto paslaugų centro Nekilnojamojo turto skyriaus vadovė Eglė Norkienė.

„Aišku, įtaką daro verslo žmonės, kurie kviečiasi ansamblius, stengiasi Laisvės alėją kiek įmanoma pagražinti be valdžios pagalbos“, – teigia nekilnojamojo turto agentūros „Latmas“ direktorius Vigintas Leonavičius.

Specialistai sako, kol kas nuoma nebrangsta – apie 35–55 litai už kvadratinį metrą, tačiau kaip bus toliau, nežinia. Kauno savivaldybė negali pasakyti, kiek tiksliai alėjoje atidaryta naujų barų ar kavinių, tačiau sujudimą jaučia – daugelis pasilinksminimo įstaigų prašo leidimų dirbti iki paryčių.