4 tūkstančiai litų už 39 kvadratinių metrų namelį, stovintį kažkur laukuose prie Latvijos sienos neišpirktame sklype. Pirkėjų – begalės. Visi kalba rusiškai ir užduoda tik vieną klausimą – kiek namelyje naudingo gyvenamojo ploto. Savininkas net nežino, ar tas namelis dar stovi: gal jau seniai sudegė ir egzistuoja tik Registrų centre.

Baltarusiai perka jį net nematę. Dokumentuose pažymėta 20 kvadratinių metrų naudingojo ploto. Tai reiškia, kad jame galės prisiregistruoti vienas užsienietis.

Nekilnojamojo turto vertintojai tikina, kad šiuo metu ypač trūksta prabangių butų ramiuose Vilniaus Senamiesčio skersgatviuose. Po sostinę vis dažniau sklinda gandai apie turtingus baltarusius, kurie brangiausius butus perka nesiderėdami.

Nekilnojamojo turto agentūra „DNB Nord būstas” neseniai Baltarusijos piliečiui pardavė butą Vilniuje už daugiau kaip 2 milijonus litų ir keletą didelių butų, kurių kaina viršijo milijoną litų.

Nekilnojamojo turto agentūra „Ober-Haus” pernai Baltarusijos piliečiams pardavė būstų, kurių vertė – daugiau negu 10 milijonų litų. Už prabangų namą Valakampiuose Baltarusijos pilietis sumokėjo milijoną eurų (beveik 3,5 milijono litų).

Pagal įstatymus, Lietuvoje turint 14 kvadratinių metrų gyvenamojo ploto, galima gauti vizą, su kuria įmanoma be apribojimų keliauti ir būti ES 90 dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją