Sutartį išnagrinėjusi Vartotojų teisių apsaugos tarnyba nustatė, kad neaiškiomis kreditavimo sutarties sąlygomis apskaičiavęs šį mokestį bankas pažeidžia vartotojo teises.

Kad gautų banko sutikimą parduoti butą ir nutraukti paskolos sutartį, sostinės didžėjus J. Musteikis (DJ Justin Xara) atseikėjo kone 51 tūkst. Lt. Nesutikdamas su tokiu sprendimu, jis kreipėsi į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą (VVTAT).

Šią savaitę išnagrinėjusi sutartį VVTAT komisija nutarė, kad J. Musteikio pretenzija pagrįsta, įpareigojo banką grąžinti vartotojui lėšas ir kompensuoti patirtus nuostolius, iš viso 54 968,54 Lt.

Komisija nustatė, kad sutartyje turi būti aiškiai apibrėžtas metodas, pagal kurį kinta mokesčio dydis už išankstinį kredito grąžinimą – šiuo atveju tai nebuvo padaryta.

Bankas negalėjo atsakyti, ar sutiks su nutartimi – esą sprendimą priims iki sausio mėnesio pabaigos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją