J. Musteikis 2008 m. gegužę pasirašė sutartį su „DnB Nord” banku ir gavo 226,193 tūkst. eurų paskolą su fiksuotomis 5,2 proc. penkerių metų palūkanomis būstui „Karaliaus Mindaugo apartamentuose” įsigyti.

Tačiau po pusantrų metų jis banką perspėjo, kad jam gali kilti sunkumų grąžinant paskolą, tad bandys parduoti butą. Vyras rado pirkėją, tačiau bankas pareikalavo sugrąžinti dar papildomai 45 tūkst. Lt. Sutartyje nėra nurodyta konkrečios sumos, kiek reikia sumokėti anksčiau grąžinant paskolą, tik nurodoma, kad „dydis bus apskaičiuojamas priklausomai nuo banko patiriamų nuostolių (įskaitant negautas pajamas)”.

Pervedus pinigus J. Musteikis vis tiek liko skolingas dar 5 tūkst. Lt, nes „per naktį banko patirti nuostoliai dar išaugo”. Vyrą netenkino tokia padėtis, tad jis su pretenzija kreipėsi į banką, situacijai nepasikeitus ruošiasi kreiptis į vartotojų gynėjus ir teismą.

„DnB Nord” atstovas spaudai Andrius Vilkancas apibendrintai teigia, kad bankas skolindamas su fiksuotomis palūkanomis suteikia garantiją, kad kliento mokamos palūkanos sutartyje nustatytą laikotarpį nesikeis. Tad nukritus rinkos palūkanoms, kliento prašoma kompensuoti banko patiriamą nuostolį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją