„Šis sandoris mums ir visai Lietuvai labai svarbus plečiant eksporto mastus ir rinkas. Tai, kad pelnėme jau antrą tokį stambų užsakymą iš tolimų rinkų, leidžia tikėtis dar daugiau panašių sandorių“, – bendrovės pranešime cituojamas „Eternit Baltic“ direktorius Gediminas Vaitkevičius.

Jo teigimu, bendrovės produkcija buvo pasirinkta dėl atitikimo specifiniams reikalavimams atsižvelgiant į drėgną Kolumbijos klimatą, ilgaamžiškumo, ekologiškumo, gero kokybės ir kainos santykio. Šį užsakymą „Eternit Baltic“ įgyvendins iki liepos vidurio, gamykla dirba pilnu pajėgumu.

Kolumbiją praėjusių metų pabaigoje užklupo smarkios liūtys, sukėlusios purvo nuošliaužą, kuri visiškai sugriovė apie pusšimtį namų, kitus apgadino. Lietuviškais banguotais lakštai bus dengiami atstatomų namų stogai.

Tai antrasis toks užsakymas iš Užatlantės. Pernai po naujos gamyklos pastatymo bendrovė produkciją plukdė į Čilę – lietuviškais lakštais buvo dengiami nuo žemės drebėjimo nukentėjusių namų stogai.

100 proc. bendrovės akcijų valdo belgų kapitalo „Etex Management Holding“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)