Apie gyvenimo sąlygas „Arfoje“ DELFI rašė prieš kelias savaites. Pusiau pastatyto komplekso gyventojai DELFI informavo, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija (VTPSI) rugpjūčio 28 d. (tą pačią dieną, kai pasirodė DELFI publikacija), kreipėsi į „Arfą“ stačiusią bankrutuojančią bendrovę „Vyrokas“ ir jos pagrindinį kreditorių – SEB banką – dėl pastatui pavojų keliančios pamazgų duobės išvalymo. Tai jau antrasis Statybų inspekcijos raštas su tokiu reikalavimu.

Tiesa, šiame rašte įvardijama viena detalė, ne itin maloniai skambanti „Arfos“ gyventojams. VTPSI nurodo pernai gruodį gavusi Vilniaus savivaldybės specialistų raštą, kuriame teigiama, kad tonos pašvinkusio vandens, susikaupusios žemutiniame nebaigto statyti komplekso aukšte, gali „nulemti statinio konstruktyvinės dalies deformacijas ir net griūtį“.

„Vyroko“ bankroto administratorius Vaidas Jakaitis DELFI teigė, jog jau surasta bendrovė, kuri gali išpumpuoti žemutinio „Arfos“ aukšto, gyventojų juokais praminto „baseinu“, turinį. Tiesa, procesą kiek stabdo biurokratija.

„Ieškome galimybių išsiurbti tą vandenį. Nėra taip, kad nuvažiuoji ir rankomis išpumpuoji tą vandenį. Yra rangovas, kuris pumpuos tą vandenį. Jis šiai dienai derina su atitinkamomis institucijomis, ar tas vanduo galėtų būti nuleidžiamas į lietaus kanalizaciją. Ir šiai dienai to atsakymo nėra“, - sakė V. Jakaitis.

Pasak jo, nuo biurokratinės dalies priklausys „baseino“ valymo kaštai – jeigu paaiškės, kad jo turinio į lietaus kanalizaciją pilti negalima, kaina gerokai padidės.

„Kai tik bus atsakymas, iškart imsimės veiksmų. (...) Viena sąmata – nuleisti į lietaus kanalizaciją, kita sąmata – pumpuoti ir vežti kažkur. Kol to nesužinojau, nenorėčiau daryti išvadų“, - aiškino V. Jakaitis.

Paklaustas, ar yra galimybė pastatui pavojų keliantį vandenį išvalyti dar iki šalčių, bankroto administratorius atsakė teigiamai. „Baseino“ valymo veiksmai, anot jo, yra suderinti su pagrindiniu „Vyroko“ kreditoriumi – SEB banku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)