Šalia valstybės JESSICA fondo lėšų pasinaudojus Ignalinos atominės elektrinės uždarymo fondo biudžetu, gyventojams kompensuojamų renovacijos išlaidų dalis padidės nuo 30 iki maždaug 50 procentų.

Kaip nurodo Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra, skaičiuojama, kad atrinktų 53 Ignalinos rajono daugiabučių atnaujinimas iš viso kainuos 33,9 mln. Lt. Iš viso bus renovuota 37 tūkst. kv. m ploto. Po valstybės kompensacijų vieno kvadratinio metro renovacijos kaina bus 300–350 litų. Tai sudaro apie 30 proc. naujos statybos vertės.

Vidutinis atrinktų daugiabučių šilumos sunaudojimas yra 191 kWh/kv. m per metus. Palyginimui, Lietuvoje vidurkis – apie 123 kWh/kv. m . Po renovacijos tikėtini šilumos energijos sutaupymai sudarys apie 62 proc.

Panašūs kompleksinio daugiabučių namų atnaujinimo bei jų energetinio efektyvumo didinimo projektai, kurių pagrindas yra liepos mėnesį Vyriausybės patvirtintas daugiabučių renovavimo modelis „Enervizija“, yra numatyti ir Visagine bei Zarasuose. Iki šiol Ignalinos rajone pagal įvairias programas buvo renovuota daugiau kaip 15 daugiabučių namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)