Kaip pažymi portalas “SFGate”, Oregono valstijos Portlando mieste tokius surenkamus namus - konstruktorius galima įsigyti vos už 86,5 tūkst. dolerių (225,8 tūkst. litų).

Į šių namų komplektaciją jau įeina „Ikea” gamybos miegamojo, virtuvės ir vonios kambario baldai, kurie jau įskaičiuoti į šio būsto kainą.

Gamintoja skelbia, kad nuo užsakymo iki raktų gavimo ir įsikūrimo tokiuose namuose praeina ne daugiau kaip aštuonios savaitės. Šiam namui surinkti reikia dviejų – trijų savaičių. Per vieną ar du kartus visiškai surinktas namas pristatomas į užsakovo nurodytą vietą.

Pervežimo metu naujasis būstas jau būna apstatytas baldais ir parengtas priimti gyventojus. Užsakymo metu pirkėjai gali pasirinkti vidaus apdailą, medinio ir plastikinio fasado spalvą, taip pat minkštųjų baldų medžiagas.

Be mažos kainos ir kompaktiškų išmatavimų (bendras plotas siekia 70 kv.m), tokie namai gali sudominti ir ekologija besirūpinančius pirkėjus, nes jie leidžia taupiai naudoti vandenį, šilumą ir elektrą. “Ideabox” vadovo Jimo Russello teigimu, energiją taupantys „Ikea” namai patrauks tuos, kurie pirmenybę teikia stilingam ir ryškiam šiuolaikiniam dizainui.

Tačiau “tiems, kurie mėgsta sausus avižinių dribsnių pusryčius, flanelines pižamas ir tradicines firmos “Birkenstock” namų šlepetes, tokie interjerai vargu ar patiks”, pažymėjo jis.

Surenkamų namų “Aktive” serija yra pirmasis švedų bandymas užkariauti Šiaurės Amerikos platybes.

„Ikea” jau yra įsitvirtinusi gyvenamojo būsto rinkoje: nuo 1996 metų Švedijoje ji prekiauja surenkamais namais “BoKlok”. 2007 metais surenkami „Ikea” namukai pasirodė Didžiojoje Britanijoje, o nuo 2011 metų įmonė įžengė ir į kitas Europos šalių rinkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)