Patvirtino antruoju bandymu

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį priėmė sprendimą, kuriuo pakeitė nekilnojamojo turto nuomos tvarkos aprašą. Esminis pakeitimas buvo tas, kad iki šiol nekilnojamas turtas buvo nuomojamas konkurso tvarka. Nuo šiol pirmenybę turės koncesininkas, o konkursas nebus reikalingas.

Aiškinama, kad toks sprendimas reikalingas savivaldybės prisiimtiems įsipareigojimams pagal koncesijų arba viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės sutartis vykdyti. Tačiau aiškėja, kad toks sprendimas gali turėti atvirkštinį poveikį ir būti naudingas ne miestui, o verslininkams.

Vygantas Gudėnas
Ketvirtadienį šio klausimo svarstymas buvo gana chaotiškas. Netikėtai pirmuoju balsavimu projektui nebuvo pritarta. Tuomet valdančioji koalicija paprašė pertraukos, po kurios vyko pakartotinis balsavimas. Antruoju atveju projektas buvo patvirtintas.

Iškart po balsavimo buvusio mero patarėjas „Žalgirio“ arenos statybos klausimais Vygantas Gudėnas teigė kreipsiantis į antikorupcijos komisiją.

Taikinys – automobilių stovėjimo aikštelė

Pagrindinis dėmesys tenka Nemuno saloje pastatytai 1200 vietų dviaukštei automobilių stovėjimo aikštelei, kainavusiai 25 mln. Lt. Dalį šių lėšų Kauno savivaldybė skolinosi.

„Nuogąstaujame, kad infrastruktūrą pasistatęs miestas neliktų kvailio vietoje“, - DELFI sakė buvęs Kauno meras, tarybos opozicijos lyderis Andrius Kupčinskas.

„Šiuo sprendimu buvo pasiruošta dirva, kad kitame posėdyje būtų patvirtinti konkretūs objektai. Pirmasis objektas – automobilių stovėjimo aikštelė (...). Tai buvo pirmas žingsnis link to, kad atiduoti objektus operatoriui“, - įsitikinęs V. Gudėnas.

Rimantas Mikaitis
Kauno meras Rimantas Mikaitis neslepia, kad šio klausimo svarstymas tiesiogiai susijęs su „Žalgirio“ arena ir jos infrastruktūra. Taip pat Kauno vadovas patvirtino, kad artimiausiu metu tarybai bus siūloma apsispręsti dėl infrastruktūros objektų perleidimo koncesininkui.

Tiesa, meras ramina, kad visas nuomos sąlygas nustatys taryba.

„Tai nebuvo konkretus sprendimas. Dėl nuomos sąlygų spręs taryba, o už dyką objektų niekas neatiduos“, - DELFI penktadienį sakė R. Mikaitis.

Bijo konfliktų

R. Mikaitis neigė, kad panaikinus konkursus miestas gali patirti milijoninius nuostolius. V. Gudėnas skaičiuoja, kad už automobilių statymą Nemuno salos aikštelėse į miesto biudžetą per metus būtų galima surinkti apie 3 milijonus litų.

Kauno meras tikina, kad toks sprendimas buvo priimtas siekiant išvengti galimų konfliktų.

„Stovėjimo aikštelė eksploatuojant areną yra reikalingas objektas. Taryba nuspręs, kokiomis sąlygomis aikštelės bus išnuomotos. Tokiu būdu koncesininkui sudaroma galimybė tam tikromis sąlygomis turėti aikštelę. Jeigu taryba nuspręs kitaip – bus kitaip. Žinote, jei areną valdys vieni, o aikštelę – kiti, gali kilti konfliktų“, - svarstė R. Mikaitis.

Andrius Kupčinskas
„Norima tai, ką miestas pastatė – daugiaaukštę aikštelę, tiltus – ne konkurso tvarka atiduoti koncesininkui, kuris valdys areną. Jeigu norima išnuomoti – reikia skelbti konkursą, kaip buvo iki šiol. Jeigu, savivaldybė mano, kad kai kurios patalpos yra nereikalingos reikia išnuomoti konkurso tvarka. Aš manau, kad tai ką miestas pastatė priklauso miestui“, - sakė A. Kupčinskas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją