„Procesai juda lėčiau negu planavome. Gal neįvertinome žmonių psichologijos, kiek juos gali paveikti tam tikra labai kritiška ir kartais destruktyviai kritiška nuotaika, vyravusi dėl daugiabučių namų renovacijos. Žmonėms tokioje aplinkoje turėtų būti sunku suvokti, kad namų renovavimas yra naudingas“, – praėjusią savaitę pripažino premjeras Andrius Kubilius. Tačiau, anot jo, „dabar to suvokimo yra daugiau“ ir šiuo metu jau yra svarstoma daugiau kaip 200 paraiškų atnaujinti namus.

Prie Aplinkos ministerijos (AM) veikiančios Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros (BUPA), kuriai pavesta įgyvendinti būsto atnaujinimo ir efektyvaus naudojimo politiką, skaičiai rodo – apsisprendusių dalyvauti Daugiabučių namų atnaujinimo programoje pagal naująjį, 2009 m. birželį startavusį finansinį mechanizmą tėra vos 189.

Ir tik 98 investicijų planai yra suderinti, o pasirašytos vos 43 kreditavimo sutartys, jų vertė – 15 mln. Lt. Iš viso Lietuvoje yra 34 tūkst. vėliau nei 1993 m. pastatytų daugiabučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją