Vilniaus meras Artūras Zuokas statybų gaivinimą atideda bent iki 2014 m. – tuomet stadioną esą būtų galima vėl statyti, pasinaudojant nauja europinės paramos doze. Tačiau premjero komanda į tokius planus žvelgia skeptiškai, mat abejonių kelia tiek stadiono dydis, tiek jo reputacija.

Konservavimui nėra pinigų

Apie 10 mln. litų poreikį statybvietės konservavimui Vilniaus valdžia prabilo pernai rudenį. Tačiau kol kas pinigų nėra.

Artūras Zuokas
„Kreipėmės ir prašėme, kad Vyriausybė skirtų lėšas konservavimui. Ir Seime darbo grupė, kuri buvo sukvietusi posėdį dėl Nacionalinio stadiono, buvo tam pritarusi. Tačiau kol kas Vyriausybė nėra skyrusi šio objekto konservavimui lėšų. Bet prieš kelias savaites turėjome posėdį Seime, ir dar kartą Seimo nariai kreipėsi, taip pat – ir mes. Nes tai yra valstybės finansuojamas projektas ir tai jie jį sustabdė“, - DELFI sakė A. Zuokas.

Anot jo, lėšų poreikis nekinta, o Finansų ministerija į tokią galimybę kol kas žiūri geranoriškai.

Tačiau ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis DELFI teigė, jog nėra jokių galimybių šiais metais skirti lėšų statybų konservavimui.

„Jis (prašymas skirti 10 mln. Lt – DELFI) galbūt ir galėtų būti svarstomas. Bet tiktai 2013 m. biudžete, ne šiais metais. Tam nėra pinigų ir nėra netgi šaltinio, iš kur galėtume tokią sumą paimti.

Primena stadiono reputaciją

A. Zuoko teigimu, statybos nepajudės bent iki 2014 m. Tuomet tikimasi jas gaivinti pasitelkiant europinės paramos 2014-2020 m. laikotarpiui lėšas.

„Kaip yra sutarta su Vyriausybe, būtų tęsiami darbai tik po 2014 m., gavus finansavimą iš naujos Europos Sąjungos finansavimo perspektyvos“, - sakė meras.

Anksčiau skaičiuota, kad statybų pabaigimui reikia daugiau kaip 300 mln. litų.

Premjero kancleris D. Matulionis teigė, jog galimybė statyboms skirti naujos finansinės perspektyvos lėšas, bent jau teoriškai, egzistuoja.

Deividas Matulionis
„Jeigu pavyks suformuluoti prioritetus taip, kad stadionas ten patektų, ir jeigu vyriausybė priims sprendimą, pritars, be abejo galima būtų apie tai galvoti. Panašiai, kaip buvo su krepšinio arenomis. Gal Nacionalinis stadionas ir galėtų būti kaip variantas“, - svarstė pašnekovas.

Tačiau į perspektyvą merkti didelius pinigus į Nacionalinio stadiono griaučius jis žiūri skeptiškai.

„Mano asmenine nuomone, Lietuvai reikėtų vieno normalaus, futbolo standartus atitinkančio stadiono, kad galėtų mūsų nacionalinė komanda žaisti garbingomis sąlygomis. Ir tikrai tai gali būti gerokai mažesnio masto projektas. Ar Kaune, ar Vilniuje. Čia mano asmeninė nuomonė. Man Nacionalinis stadionas iš tikrųjų kelia tam tikrų abejonių. Nes tai yra tikrai neadekvačiai didelis projektas“, - reziumavo D. Matulionis.

Nacionalinio stadiono griaučiai dūla nuo 2008 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)