Pasak viešbučių asociacijos, Lietuvoje galėtų atsirasti ir daugiau naujų viešbučių, tačiau tam koją kiša nenuoseklūs valdžios sprendimai.

„Vien aš asmeniškai žinau apie keturis didelius projektus, kurie mielai ateitų ir statytųsi, bet visi laukia, kol nusistovės mokestinė bazė, nes kai yra PVM šuoliai nuo 9 iki 21 proc. nei vienas investitorius nesiryžta“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Viešbučiai taip pat skundžiasi ir tuo, kad Lietuva pakankamai sunkiai pasiekiama iš pagrindinių Europos oro uostų, neskraido verslo klientams tinkančios kompanijos. Šalis taip pat nėra gerai žinoma.

„Atvažiavę svečiai čia visuomet sako: „Taip, Ryga, mes labai gerai žinom Rygą, taip Talinas, Talinas yra antroje vietoje, o Vilnius, yra kažkur ten greta“. Mums reikėtų atsakingų institucijų pagalbos šioje srityje“, – sakė viešbučio direktorius Kęstutis Kazlauskas.

Anot Turizmo departamento, du nauji viešbučiai Vilniuje nepamaišys, nes nuo rudens dalis „Ryanair“ skrydžių perkeliama į sostinę.

„Iš keturiolikos šalių iš Kauno skraidys tik į 4-5, tai aišku, liūdną rodiklį kitais metais mes galime turėti Kaune, tačiau iš kitos pusės turistų be galo daug, ypač ekonominės klasės, plūsteltų į Vilnių“, – pastebi Turizmo departamento vadovė Raimonda Balnienė.

Nauji viešbučiai žada ne tik dalį klientų atimti iš kitų viešbučių, bet ir pritraukti naujų svečių.

„Konkurencija turi būti suprantama kaip rinkos plėtra, naujų klientų atvedimas. Be to, mes pasiūlysime naujų segmentų, kurių Vilniuje dar nėra, vienas jų – laisvalaikis, SPA, kitas – aukšto lygio verslo klientai. Esu tikras, kad ši rinka ir toliau galės plėstis naujais viešbučiais“, – sakė naujo viešbučio direktorius Noelis Attardas.

Pernai Lietuva buvo antra pagal turizmo srauto augimą, šiemet pirmąjį pusmetį turizmas augo 12 proc. – dvigubai sparčiau nei Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)