Kaip ir ankstesniais mėnesiais, teigiamą indekso reikšmės pokytį lemia butų kainų pokyčiai Lietuvos sostinėje. Vilniuje balandį užfiksuotas 0,7 proc. kilimas, o metinis butų kainų augimas šoktelėjo iki 3,6 proc. Tuo tarpu Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose balandžio mėnesį buvo stebimas nežymus kainų sumažėjimas, atitinkamai 0,4 proc., 1,0 proc. ir 1,2 proc. Panevėžyje balandžio mėnesį pokyčių nebuvo užfiksuota. Metinis butų kainų pokytis kituose šalies didmiesčiuose vis dar išlieka neigiamas: Kaune - 4,0 proc., Klaipėdoje - 3,3 proc., Šiauliuose - 2,3 proc. ir Panevėžyje - 2,0 proc.

Nuo aukščiausio apibendrinto būsto kainų lygio, kuris buvo pasiektas 2007 m. pabaigoje, iki šių metų balandžio Vilniuje butų kainos yra sumažėjusios 39,5 proc., Kaune – 34,2 proc., Klaipėdoje – 46 proc., Šiauliuose – 45,3 proc. ir Panevėžyje – 45,8 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją