Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padalinio („FIBA Europe“) reikalavimuose numatyta, kad krepšinio čempionato metu negali būti reklamuojami tie prekės ženklai, kurie nėra čempionato rėmėjai.

„Siemens“ arenos pavadinimas nedengiamas, nes arena pastatyta anksčiau nei buvo pateikta paraiška čempionatui rengti, o Kauno arenos pavadinimas yra nekomercinis ženklas“, – DELFI sakė „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto ryšių su visuomene grupės vadovas Rytis Sabas.

„Švyturio“ areną valdančios bendrovės „Švyturio arena“ vadovė Jolita Krickė DELFI sakė, kad bus dengiamas ne tik pavadinimas, bet ir visa kita reklama. Dėl to arena negaus dalies reklamos pajamų.

„Pavadinimas bus uždengtas. Mes patiriame tam tikrus nuostolius, tačiau įsipareigojame juos kažkaip kompensuoti arba ieškoti kitokių sprendimų. Su visomis reklamomis bus ta pati problema: šviesdėžėmis, reklama viešosiose erdvėse. Viskas turės būti uždengta“, – komentavo ji.

„Cido“ areną valdančios bendrovės „Panevėžio arena“ direktorius Dainius Visackas taip pat pripažino, kad komercinį arenos vardą teks uždengti ir trumpam tapti tiesiog Panevėžio arena.

„Mes esame įsipareigoję ir koncesijos sutartyje su miestu ši sąlyga buvo įtraukta, todėl vardą uždengsime. Vardo pirkėjas šią sąlygą taip pat žinojo“, – sakė jis.

Tuo metu „Siemens“ arena Vilniuje pasiekė, kad jos komercinis pavadinimas išliktų nepaslėptas.

„Siemens“ arenos pavadinimas liks, tai suderinta ir su FIBA, ir su Lietuvos krepšinio federacija. Kadangi „Siemens“ vardą nusipirko dar prieš visas kalbas apie čempionatą Lietuvoje, todėl jie yra išskirtiniai vardo partneriai ir turi išskirtines teises. Norėčiau pažymėti, kad mes esame vienintelė privati arena, o visos kitos priklauso savivaldybėms, todėl ir taisyklės yra truputį kitokios“, – DELFI sakė laikinasis „Siemens“ arenos vadovas Juras Vėželis.

Sutartis dėl „Siemens“ arenos vardo suteikimo galioja iki 2014 m.

DELFI primena, kad Kaune pastatyta arena gavo „Žalgirio“ vardą, o Alytaus arena kito pavadinimo neturi.

2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas („EuroBasket 2011“) rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją