Prokurorai ieškinyje taip pat prašo panaikinti žemės sklypo, esančio adresu Laisvės al. 90,92 detalųjį planą ir stiklinio antstato statytojui bendrovei „Eigulių topolis“ išduotus statybos leidimus.

Kultūros paveldo departamento (KPD) direktorės Dianos Varnaitės įsakymu sudaryta komisija, vadovaudamasi Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymu, dar praėjusių metų pavasarį išnagrinėjo Laisvės al. 90 pastate atliktų darbų atitiktį teisės aktų reikalavimams. Buvo įvertinta kultūros paveldo vertybei padaryta įtaka bei atsakingų institucijų darbuotojų veiksmai, susiję su šiame objekte atliktais darbais.

KPD direktorės pavaduotojo Algimanto Degučio vadovaujama komisija konstatavo, kad detaliuoju planu ir techniniu projektu leidus rekonstruoti pastatą buvo pažeista valstybės saugomos vietovės – Kauno miesto istorinės dalies Naujamiesčio aukštingumas, planinė struktūra ir taip padaryta neigiama įtaka nekilnojamajai kultūros vertybei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją