„Akmenės cementas” savo tinklalapyje skelbia, kad šiuo metu bendrovės gamykloje vyksta modernizacija - šlapias cemento gamybos būdas yra keičiamas sausu būdu. Toks pakeitimas leis beveik perpus sumažinti gamyklos kuro sąnaudas gaminamos produkcijos vienetui. Dėl to sumažės į aplinką išmetamas anglies dvideginio kiekis.

Kaip teigia bendrovė, darbai bus pradėti 2011 m. balandį. Bendras statomų statinių plotas sieks apie 100 000 m², tai yra apie 10 ha. Akmenėje iškilsiančio naujo gamybos korpuso statybos darbų trukmė - 22 mėnesiai.

„Šis projektas - ne tik vienas didžiausių Lietuvoje, bet ir vienas sudėtingiausių. Aukščiausi gamybinės linijos statiniai sieks 125 metrus. Statant siloso bokštą bus naudojama naujausia ir pažangiausia slenkančių klojinių montavimo sistemų technologija bei įtempto armavimo technologija“, - sakė PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

Planuojama, kad per metus po gamybos linijos atnaujimo bus pagaminama iki 1,5 mln tonų cemento.

PST grupė per 2010 metus neaudituotais duomenimis gavo 200,1 mln. Lt pajamų – tai yra 8,4 procentais daugiau nei pernai ir gavo 17,8 mln.Lt grynojo pelno, kai 2009 m. patyrė 15,47 mln. Lt nuostolių.

PST įmonė pernai metais uždirbo 168,5 mln. Lt pajamų ir gavo 10,14 mln. Lt grynojo pelno, kai 2009 m. uždirbta 4,81 mln. Lt pelno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)