„Vieno kvadratinio metro daugiabučio namo visiškas apšiltinimas, su namo vidaus sistemų sutvarkymu, apskaitos įrengimu ir taip toliau, kainuoja 300 litų, bet skelbiama, kad pirkite naujus butus, kurio vieno kvadratinio metro kaina yra nuo 4,5 tūkst. litų. Matot skirtumus visi. Tuo tarpu, kai už 300 litų galima apšiltinti vieną kvadratinį metrą ir gyventojai gyvena lygiai tokiomis pat sąlygomis kaip naujai pastatytuose namuose“, - skaičiavo specialistas.

Tad renovuoti 60 kv. m butą kainuotų apie 18 tūkst. litų. V. Stasiūnas priminė, kad neapšiltinti sovietinės statybos daugiabučiai sunaudoja 2-3 kartus daugiau šilumos nei renovuoti arba naujos statybos namai.

Tačiau jis piktinosi, kad gyventojai, kurie gyvena kiauruose namuose, dar gauna kompensacijas ir „neva taip yra apsaugomi nuo didelių sąskaitų už šildymą“, o kaltė verčiama šilumos tiekėjams, kurie tuos daugiabučius šildo.

Pateikdamas didžiausių kainų skirtumų pavyzdžius, jis vardijo, kad yra tokių senos statybos namų, kurių 60 kv. m butų savininkai žiemą gavo ir 1,2 tūkst. litų siekiančias sąskaitas, kai naujos statybos ar renovuotų namų analogiško dydžio butų savininkai moka apie 100 litų už šildymą žiemą per mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)