„Siemens“ arenos valdytojų prašymas jau pasiekė Vilniaus miesto savivaldybės administraciją. Šį klausimą siūloma traukti į miesto tarybos posėdžių darbotvarkę.

Kaip DELFI teigė „Universalios arenos“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis, NT mokestį „nubraukti“ prašoma dėl eilės priežasčių.

„Yra visa eilė argumentų. Faktas tas, kad arenų verslas yra pakankamai sudėtingas. Visuose miestuose – ir Lietuvoje, ir užsienyje – prie galimybės išlaikyti arenas prisideda tiek miestai, tiek valstybės. Ypatingai jei jos pastatytos privačiomis lėšomis. Tai reiškia, kad jeigu miestas šiuo atveju sutaupė dešimtis arba šimtus milijonų litų, nes nereikėjo statyti arenos, mes manome, kad paskui reikėtų pagelbėti ją išlaikant. Mes neprašome dotacijų, mes prašome atleisti nuo NT mokesčio“, - aiškino arenos vadovas.

Pasak jo, prašyti pagalbos skatina ir išaugusi konkurencija, mat šiemet duris atvėrė ir dvi rimtos konkurentės – Klaipėdos „Švyturio“ bei Kauno „Žalgirio“ arenos.

„Atsirado labai daug arenų Lietuvoje. Visos kitos dirba labiau lengvatinėmis sąlygomis: joms nereikia atidavinėti paskolų bankui ir joms nereikia mokėti NT mokesčio, kadangi jos visos priklauso savivaldybėms. Kai konkuruos dėl renginių Vilnius, Kaunas ir Klaipėda, mes manome, kad Vilniaus savivaldybė turi norėti pritraukti renginius, ypatingai didesnius, tarptautinius“, - dėstė verslininkas.

Pašnekovas neslėpė, kad Vilniuje vykęs antrasis „Eurobasket 2011“ etapas lūkesčius pateisino, tačiau uždarbis esą taip pat kainavo.

„Krepšinio čempionatas – žinote, jis taip pat pareikalavo daug investicijų. Mūsų tikslas buvo jį gerai ir garbingai pravesti, kad nebūtų jokių nesklandumų. Papildomas investicijas darėme, kad sutvarkyti areną, paruošti, kad pakelti lankytojų ir komandų komfortą. Apie 1,5 mln. litų tikrai šiemet buvo įdėta. Didžioji dalis lėšų, kurias gavome iš Lietuvos krepšinio federacijos, buvo tam ir nukreipta“, - aiškino V. Šiugždinis.

„Siemens“ arenos vadovo teigimu, komplekso valdytojai stengiasi pritraukti kiek įmanoma daugiau pramoginių bei sportinių renginių. Lietuva jau pareiškė norą kitąmet surengti atrankos į Londono olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrą, kur dėl kelialapio į prestižines varžybas kausis ir mūsų šalies rinktinė. V. Šiugždinis neslėpė, jog sėkmės atveju „Siemens“ arena sieks šį turnyrą organizuoti Vilniuje.

„Siemens“ arena nuo NT mokesčio buvo atleista ir pernai. Sostinės taryba tuomet leido arenos valdytojams nemokėti NT mokesčio už 2010 ir 2011 metus. Tiesa, pernai ir šiemet mokesčio tarifas buvo gerokai didesnis – per dvejus metus „Siemens“ arenos NT mokesčio suma būtų siekusi iš viso 874 tūkst. Lt. Dabar NT mokesčio suma mažesnė, kadangi tarifas perskaičiuotas atlikus naujus pastatų vertės skaičiavimus: kritus NT kainoms, nuvertėjo ir arena, kas tiesiogiai atsiliepė mokesčio dydžiu.

Areną valdo iš koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) pasitraukę buvę trys jo akcininkai – Rimantas Bukauskas, Arūnas Mačiuitis ir Remigijus Lapinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją