Dar šių metų pradžioje tuometinė Kauno valdžia planavo, kad pirmieji lankytojai „Girstučio“ baseinuose maudysis ir pirtyse kaitinsis jau šį rudenį. Tačiau kol kas savivaldybė neranda koncesininko, kuris prižiūrėtų sporto ir pramogų kompleksą, o rekonstrukcija nuo vasario beveik sustojo.

„Iš valstybės investicijos programos šiems metams skirta 5,6 mln. litų, iki šio momento yra įsisavinti 1,3 mln. litų, o darbus reiktų užbaigti lapkričio 30 dieną. Šitie skaičiai, manau, pakankamai įtikinamai parodo, kad darbai tikrai juda nepatenkinamai ir situacija yra pakankamai grėsminga, kad projektas apskritai gali būti neįgyvendintas su šituo rangovu“, – teigia Kauno meras Rimantas Mikaitis.

Meras sako, kad jei rekonstrukcijos nepavyks baigti, milijonus teks grąžinti. Rangovai valdžios nuogąstavimus patvirtina: darbų baigti iki lapkričio pabaigos – neįmanoma. Esą konkurse pasiūlę „Girstutį“ rekonstruoti pigiausiai – už daugiau kaip 19 mln. litų – dabar, pakilus kainoms, neranda, kas dirbtų. Be to, pasak verslininkų, ir pati savivaldybė ne viską padarė.

„Su projektu problemų buvo krūva. Į konkursą įdėta tokia sutartis, trukdanti rekonstrukcijai. Yra ir savivaldybės dalykų, ne vien mūsų. Aišku, tai lemia, ir mažos kainos ir yra sunku surast darbuotojų, kad ateitų už tokius pinigus dirbti“, – sakė įmonės „Sienojus“ projektų vadovas Mindaugas Žarskus.

Miesto vadovai su rangovu ketina susitikti kitą savaitę ir neatmeta, kad jei darbai negreitės, sutartį nutrauks.

Beveik ketverius metus trunkanti „Girstučio“ sporto komplekso rekonstrukcija – jame būtų 50 metrų baseinas, vandens parkas, olimpinis plaukimo centras – iš viso, skaičiuojama, kainuos apie 21 mln. litų.