„Man atrodo, mūsų projektai atrodė autentiškiau. Mes nedemonstravome naujų medžiagų, stiklų, technologijų ar mandrų formų, kuo jų ir nenustebinsi, jie yra elementarūs, lietuviški, santūrūs, projektų idėja aiški“, – paklaustas, kas patraukė konkurso komisijos dėmesį, DELFI sakė D. Trainauskas.

Bibliotekos pastate galima įžiūrėti knygos motyvus, o bažnyčios projektu norima perteikti atvirų durų idėją.

Donaldas Trainauskas ir Darius Baliukevičius („4plius“ nuotr.)
Nekilnojamojo turto pakilimo metu, pasak pašnekovo, iš tiesų Lietuvos architektai buvo pasiekę europinį lygį.

„Pakilimo metu pradėjo formuotis normalus lygis. Buvo kokių 20 europinio lygio kolegų, gaila, kad dabar vėl viskas krito. Vėl matyti, kad viskas sustojo, realiai nieko apčiuopiamo nevyksta ir dabar vėl bus pauzė, tik po kokių penkerių metų kažką pamatysime“, – kalbėjo architektas.

Iš viso konkurso komisija atrinko 39 architektus ir kraštovaizdžio architektus bei vieną industrinio dizaino dizainerį, kurie pakviesti dalyvauti Tarptautinėje architektūros Bienalėje Buenos Airėse spalio 8-30 dienomis. 2012 m. geriausių darbų paroda persikels į Europą.

Konkursas „Europe 40 under 40“ skirtas jauniems architektams iki 40 metų. Šiemet jame dalyvavo 16 šalių atstovai: Kroatijos, Danijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Airijos, Italijos, Lietuvos, Nyderlandų, Lenkijos, Portugalijos, Turkijos, Švedijos, Ispanijos.

Geriausius darbus rinko Europos architektūros, meno dizaino ir urbanistikos studijų centras, Čikagos architektūros ir dizaino muziejus „The Chicago Athenaeum“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją