„Visi kreditai banke yra suteikiami pagal geriausią bankininkystės praktiką, remiantis banke galiojančiomis tvarkomis ir taisyklėmis, įvertinant projektų perspektyvas, kreditų grąžinimą užtikrinant nekilnojamuoju ar kitu turtu. Ūkio bankas vykdo apskaitą pagal tarptautinius apskaitos standartus, kurie numato turto apskaitymą tikrąja verte. Banko finansinės ataskaitos kasmet audituojamos nepriklausomų auditorių, kurie išreiškia besąlyginę nuomonę. Be to, banko veiklos priežiūrą vykdo Lietuvos bankas”, rašoma banko pranešime.

Anot banko, perimtas turtas į banko balansą įrašytas pagal „vienos iš nepriklausomų tarptautinių turto vertinimo agentūrų nustatytą rinkos vertę.”

Kaip DELFI nurodė Auksė Armonaitė Glodienė, Ūkio banko atstovė ryšiams su visuomene, be minėtos agentūros sutikimo bankas negali nurodyti vertintojo pavadinimo, tačiau tikisi, kad pavyks susitarti dėl viešinimo.

Rugsėjo 30 d. Ūkio banko grupės kapitalo pakankamumo rodiklis siekė 13,31 proc., likvidumo – 36,45 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)