„Šiuo metu ŪBIG ruošia dokumentus, reikalingus kreipiantis į Stokholmo tarptautinį arbitražą dėl nuostolių kompensacijos. ŪBIG visais įmanomais būdais bandė susitarti su Baltarusija dėl tolimesnio projekto įgyvendinimo, tačiau nuolat susidurdavo su funkcionierių nenoru ką nors keisti“, - teigiama praeitą savaitę pasirodžiusiame grupės pranešime.

2007 metais ŪBIG su Baltarusija pasirašė susitarimą dėl investicijų – Lietuvos bendrovė strateginio investuotojo teisėmis norėjo dalyvauti Minske esančio „Traktor“ stadiono rekonstrukcijoje ir ten įgyvendinti prekybos objektų statybos ir viešbučių verslo steigimo projektus.

Investicijų suma turėjo siekti beveik 300 mln. dolerių (843 mln. Lt). Šio projekto įgyvendinimui buvo įsteigta bendra Lietuvos ir Baltarusijos bendrovė „Stadium“. ŪBIG priklausė 70 proc. „Stadium“ akcijų.

Kaip teigiama lietuvių bendrovės pranešime, nuo pat investicijų susitarimo pasirašymo akimirkos „Minsko valdžia savo neveiklumu ir nuolatiniu trukdymu projektą žlugdė“.

Be to, ŪBIG pranešime rašoma, jog bendrovė projekto palikti nesirengia.

„Egzistuoja jungtinė bendrovė „Stadium“, kuri ir valdo „Traktor“ stadioną. ŪBIG ir Baltarusijos susitarimas investuotojui iš Lietuvos palankus, todėl ŪBIG jaučiasi pakankamai gerai“, - teigiama pranešime.

Kaip jau buvo skelbiama anksčiau, 2007 metais Baltarusijos valdžia Lietuvos bendrovę ŪBIG pasirinko vieno iš seniausių šalies sporto statinių – Minske esančio stadiono „Traktor“ - rekonstrukcijos investuotoju. Buvo planuota, kad 2010 metais ten bus įrengta šildoma futbolo aikštė su dirbtine veja, vėliau - stogu dengtas 3,5 tūkst. žiūrovų talpinantis sporto objektas su dirbtinės dangos futbolo aikšte. Taip pat buvo planuojama atidaryti 40 tūkst. vietų pramogų, kultūros ir prekybos kompleksą, du viešbučius ir patalpas biurams, kurių bendras plotas – 10 tūkst. kvadratinių metrų. Tokie parametrai tenkina ir UEFA reikalavimus.

Vėliau projekto įgyvendinimo terminas buvo nukeltas į 2011 metų pradžią, o visi darbai turėjo būti baigti 2013 metais. Šiuo metu jokie dideli projekto įgyvendinimo darbai nevykdomi.

Lietuvos bendrovę ŪBIG kontroliuoja verslininkas Vladimiras Romanovas, kuris ir anksčiau įgyvendino ne vieną stambų projektą sporto srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)