Dar prieš tarybos posėdį savivaldybėje lūkuriavo keli Žirmūnų gyventojų, kurie tarybos nariams dalijo 151 gyventojų pasirašytą peticiją dėl planų prie jų gyvenamųjų namų įkurti regbio stadioną.

Bijo, kad trikdys ramybę

Gyventojai piktinasi, kad apie planus atnaujinti stadioną ir paskirtį jį regbiui, nebuvo pranešta iš anksto, o viešoje erdvėje pasirodžiusioje informacijoje buvo teigiama, kad šalia stadiono gyvenantys asmenys projektui nesipriešina.

„Verkių specialiosios mokyklos mokyklinis stadionas neturi ir negali būti paverstas specialiu regbio stadionu, tai tai akivaizdžiai pablogins Trinapolio g. gyvenančių gyventojų gyvenimo kokybę. Specializuoto regbio stadiono įrengimas atstumu arčiau nei 20 metrų nuo daugiaaukščių gyvenamųjų namų prieštarauja ir pažeidžia gyventojų teises į ekologišką, saugią, apsaugotą nuo triukšmo aplinką“, - rašoma peticijoje.

Į Vilniaus miesto savivaldybę atvykę Žirmūnų gyventojai teigė, kad pirkdami butus šioje vietoje jie tikėjosi ramybės savo šeimoms, tačiau regbio stadionas galintis sutrikdyti jų ramų gyvenimą. Taip pat bijoma, kad dėl aktyviai veikiančio regbio stadiono gali ateityje kristi butų kainos. Kritika išsakyta ir dėl to, jog gyventojai nebuvo informuoti iš anksto apie planus.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, paklaustas, ar bus reaguojama į sostinės gyventojų pasipiktinimą, atsakė: „Ieškosime sprendimų, kad būtų įgyvendintas geros kaiminystės principas būtų įtvirtintas, bet turime žiūrėti ir sporto bendruomenės, ir mokyklos interesus. O konkretų atvejį reikia nagrinėti atskirai“.

Stadionas – vietoj pelkių ir aukštos žolės

Savivaldybės pranešime spaudai teigiama, kad į stadiono rekonstrukciją investuos ne mažiau kaip 470 tūkst. Lt, taip pat kiekvienais metais bus skiriama mažiausiai 20 tūkst. Lt stadiono priežiūrai. Teigiama, kad šiuo metu stadionas yra labai prastos būklės – nenupjauta žolė, teritorija tapusi pelke.

Stadioną žadama išplėsti iki 130 m ilgį ir 70 m plotį, sutvarkyti stadiono veją, įrengti tinkamą apšvietimą, suoliukus. Nuomos sutartis pasirašoma 20 metų. Savivaldybės atstovų teigimu, stadionas būtų naudojamas tik treniruotėms ir masinių varžybų su tribūnomis nebus.

Iki šiol apleistą stadioną valdė Vilniaus Verkių specialioji mokykla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)