10.35 val. vietos laiku (12.35 val. Lietuvos laiku) prasidėjo teismas.

Kaltintojas teisėjo prašė atkreipti dėmesį į „Wikileaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o bylą. Ji nagrinėjama Aukščiausiame teisme. Kaltintojo teigimu, tai gali būti precedentas ir šiai bylai. Aukščiausiasis teismas sprendimą turėtų priimti kovo mėnesį.

R. Baranausko ir V. Antonovo advokatai prašo daugiau laiko surinkti liudijimams ir parengti gynybos planą. Advokatai teigia, kad jie renka liudijimus iš 20 ekonomikos ir politikos ekspertų. Prokuroras pareikalavo, kad liudijimai raštu jam būtų pateikti iki vasario 10 d., tačiau V.Antonovo advokatas reagavo, kad tai neįmanoma, nes Kalėdų atostogos sutrukdė surinkti liudijimus, todėl jiems reikia laiko bent iki kovo 10 d.

Svarbiausia žinia - advokatas sako, kad R. Baranauskas kenčia nuo didelio kraujo spaudimo ir kyla rimtas pavojus jo sveikatai, todėl jis negali kiekvieną dieną vykti registruotis į Bromlio policijos nuovadą. Teisėjas pasiūlė registruotis tik trečiadieniais ir šeštadieniais. Po trumpo pasitarimo su advokatu, R. Baranauskas paprašė trečiadienį ir penktadienį, teisėjas sutiko. Lietuvis į policijos nuovadą galės vykti ne rytais, o vakarais - nuo 18 val. iki 20 val.

Kitas posėdis - ketvirtadienį 10 val. ryto.

Ekstradicijos byla bus baigta nagrinėti anksčiausiai gegužės pabaigoje-birželio pradžioje. Pirmadienį teismui gynybos planą turi pristatyti V. Antonovo ir R. Baranausko advokatai. Lietuvos interesams atstovauja britų prokurorai.

Praėjusiame teismo posėdyje, kuris vyko gruodžio viduryje, V.Antonovo advokatas Jamesas Lewisas teismui dėstė, kad byla yra politizuota: „Bankas "Snoras" buvo didžiausias Lietuvoje veikiantis lietuviškas bankas ir jis buvo sudorotas politine valia, o ne dėl finansinių priežasčių. "Snoras" pradėtas pulti, kai įsigijo dienraščio "Lietuvos rytas" akcijų. Jo žurnalistai spausdino kritiškus straipsnius apie valdžią, todėl politikai sudorojo vieną iš laikraščio savininkų". J.Lewisas net aiškino, kad "Snoro" byla Lietuvoje yra panaši į "Yukos" bylą Rusijoje.

Po teismo posėdžio V.Antonovas pareiškė, kad „byla ir politinė, ir mes tai įrodysime teisme“. R.Baranauskas su žiniasklaida nebendravo.

Abu buvę „Snoro“ savininkai sulaikyti Londone lapkričio pabaigoje pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį. Jie pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Londono teismas lapkričio pabaigoje teismas nusprendė V.Antonovą paleisti už 300 tūkst. litų užstatą, o R.Baranauską – už 800 tūkst. litų užstatą. V.Antonovas taip pat buvo įpareigotas atiduoti pasą, gyventi ir nakvoti namuose Londone ir registruotis Noting Hilo policijoje pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais, o R.Baranauskas – atiduoti savo pasą, gyventi Kente ir kasdien registruotis Bromlio policijos pareigūnams.

Įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. R.Baranauskas turėjo 25,3 proc. „Snoro“ akcijų, o Rusijos piliečio V.Antonovo dalis sudarė 68,1 procento.