„Dar sykį noriu pastebėti, kad su mokesčių mokėtojų pinigais mes neplanuojame elgtis neatsakingai“, - į klausimą ar galėtų Lietuva gelbėti banką savomis lėšomis, atsakė Vyriausybės vadovas. Anot jo, banke Lietuvos verslas turėjo turto už daugiau nei 1 mlrd. litų, dar tokia pati suma priklausė užsienio verslo įmonėms.

„Svarbu pastebėti, kad kai Lietuvos verslo žmonės kalba apie tai, kad Lietuvos verslas gali labai smarkiai nukentėti nuo to , kad neapdraustų indėlių suma viršija 2,5 mlrd. litų. Kiek mes žinome, didelė šitų pinigų suma, turbūt beveik pusė priklauso ne Lietuvos verslui ir todėl kalbėti apie Lietuvos verslą ir sieti jį su 2,5 mlrd. litų suma nėra visai tikslu“, - kalbėjo A. Kubilius.

Latvijos vyriausybė yra paskelbusi apie „Snoro“ valdyto „Krajbanko“ veiklos sustabdymą.

Kaip pranešė „Panorama“, remdamasi Latvijos naujienų agentūra LETA, Latvijoje galimi du „Latvijas Krajbanka“ ateities scenarijai. Turint omenyje tai, kad dabar banko akcininke yra Lietuvos valstybė, Latvija laukia, kad Lietuva veiks taip, kaip savu laiku pasielgė Latvijos vyriausybė – banką nacionalizuos. Jeigu Lietuva tokio žingsnio nežengs, „Latvijas Krajbanka“ bus likviduotas. Premjeras negalėjo atsakyti, koks bus Lietuvos vaidmuo.

„Aš nesiimu nieko detaliau atsakyti. Kaip žinote, šiandien „Snoro“ banko laikinasis administratorius pateiks visą informaciją Lietuvos bankui (LB), LB priims reikalingus sprendimus. Ir tada galėsime detaliau svarstyti“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras A.Kubilius. Penktadienį Visagine jis susitinka su Latvijos premjeru Valdžiu Dombrovskiu, kur ketina aptarti bankų klausimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)