„Priežastys nulėmusios tokį valdybos sprendimą buvo susijusios su banko turtine situacija, administratorius patvirtino turto sumažėjimą maždaug 3,4 mlrd. litų“, - po susitikimo Vyriausybėje žurnalistams sakė Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas, pasak kurio, banke trūko indėlių, vertybinių popierių, nebuvo suformuoti atidėjiniai.

„(Tai buvo) finansinių machinacijų įstaiga, viliojusi indėlininkų pinigus pusiau piramidiniais būdais, naudojusi (juos) savo akcininkų V. Antonovo ir R. Baranausko finansinių operacijų finansavimui“, - sakė Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius.

„Įvertinus galimybes pertvarkyti banką, mes nematėme jokių priežasčių, kad bankas galėtų sėkmingai gyvuoti. Pelningumo rodikliai rodė, kad jis dirbtų nuostolingai. Kad bankas galėtų pelningai dirbti, būtų reikėję 40 proc. plėtros, kas yra nerealu, arba 80 proc. sumažinti išlaidas, kas taip pat yra nerealu. (...) Visiems mokesčių mokėtojams ekonomiškiausias variantas būtų pradėti bankroto procedūrą“, - kodėl buvo atsisakyta minties skaidyti „Snorą“ į „gerą” ir „blogą” bankus, sakė V. Vasiliauskas.

„Žmonėms nereikia niekuo rūpintis, prašymų, pareiškimų, nereikia nieko nešti. Visa informacija bus pateikiama viešai. Visi apdrausti indėliai bus perkelti į banką, su kuriuo susiderėsime. Per Naujuosius metus visi indėlininkai jau turės būti atgavę visus pinigus“, - žurnalistams sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Nedraustus indėlius (per 100 tūkst. eurų) banke laikę klientai dalį lėšų turėtų atgauti bankroto administratoriui pardavus likusį likvidų turtą.

„Priklausomai, kiek pavyks realizuoti turto, vienokia ir kitokia dalimi (indėlininkų reikalavimai) bus patenkinti“, - kalbėjo ministrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją