Pasak A. Maldeikienės, tokia suma Lietuvai yra per didelė, nes ji reiškia, kad draudžiami indėliai ne tik paprastų investuotojų, bet ir rinkos profesionalų.

„Ta suma, kurią draudžia valstybė, yra nerealiai didelė Lietuvai. Indėlininkams iš tiesų labai pasisekė, nes 2008 m., kai prasidėjo krizė, Europos Sąjunga priėmė nuostatą, kuria suvienodino (indėlių draudimą) visoje Europos Sąjungoje.

Lietuvai suma absurdiška, suvokiant, kad 100 tūkst. eurų santaupų vokiečiui yra normalios jam santaupos – tai panašiai kaip 70-80 tūkst. Lt Lietuvoje. Šiek tiek didesnes nei vidutines pajamas gaunantis žmogus per gyvenimą gali tiek susitaupyti.

Tad lietuviams yra nustatyta suma, kuri reiškia, kad mes dengiam ne tas esmines santaupas, bet ir tų (žmonių), kurie turi jau tiek daug, jog gali konsultuotis su profesionalais, kur laikyti pinigus, t.y. vertinti rizikas patys”, - sakė A. Maldeikienė Žinių radijo laidoje „Prie pietų stalo“.

Centrinis bankas skaičiuoja, kad suveikus draudimo sistemai, visą indėlį atgaus 11,1 tūkst. juridinių asmenų (88,5 proc. visų juridinių asmenų, turinčių banke indėlius) ir 376,3 tūkst. fizinių asmenų (88,3 proc.), buvusių „Snoro” klientais. Neapdraustų indėlių „Snore” buvo už 1,5 mlrd. Lt.

Visi gyventojų ir įmonių indėliai iki 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) yra apdrausti.