„Istorija liudija, kad tai nėra ypatingai greitas procesas - bankrotas. Istorija liudija, kad tai gali trukti ir 5-7, arba iki dešimties metų temptis bankrotas tokio objekto. Pagrindiniai srautai, pagrindinis turtas parduodamas ir su kreditoriais atsiskaitoma per 3-4 metus paskui vyksta (…) likusio turto surankiojimas, galima taip pasakyti”, - sakė A. Misevičius.

Anot jo, banko bankrotas parodė, kad saugiau turėti sąskaitas skirtinguose bankuose.

„Turėti keletą sąskaitų turbūt nėra labai patogu, bet taip yra saugiau. Blogai, kad iš blogų patirčių mokomės, bet iš jų turime pasimokyti“, - kalbėjo LB valdybos narys.

Panašią nuomonę dėl bankroto procedūros trukmės yra išsakęs advokatų kontoros  „Sorainen“ partneris Tomas Kontautas. Jis prognozuoja, kad tam gali prireikti 3-7 metų. Lietuvoje taip pat nėra nė vieno bankroto administratoriaus, turinčio tokio dydžio finansų institucijos bankroto patirtį.

Audrius Misevičius
Nepaisant numanomos bankroto procedūros trukmės, apdraustų indėlių savininkai savo pinigus turėtų atgauti vėliausiai per 30 darbo dienų. Anot Finansų ministerijos, indėliai iki 100 tūkst. eurų bus grąžinti iki gruodžio 22, vėliausiai – iki sausio 7 dienos.

Penktas pagal turtą bankas „Snoras“ buvo nacionalizuotas lapkričio 16-ąją, praėjusią savaitę buvo paskelbta apie jo bankrotą, laikinajam administratoriui aptikus daugiau nei 3 mlrd. litų lėšų trūkumą. Ūkio ministerija skaičiuoja, kad banke įšalus gyvybiškai svarbioms lėšoms nemokumas gresia trisdešimčiai įmonių.

Buvę banko akcininkai Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas paskelbti įtariamaisiais, jie buvo sulaikyti ir paleisti už užstatą praėjusią savaitę Londone. Valstybė turės išmokėti 4,1 mlrd. litų draustų indėlių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją