Specialistai sako, kad tai bus proga Lietuvoje susikurti paskolų pardavimo rinkai. Bankai teigia jau pradedantys žvalgytis į „Snoro“ paskolų portfelį.

„Lietuvoje jau senokai egzistuoja skolų pardavimo ar kreditorinių reikalavimų perleidimo rinkos, tačiau bankų skolų pardavimo praktikos beveik nebuvo. Jei tokių atvejų tarp bankų ir buvo, tai daugiausia – pavienių, vykdomų patyliukais. Dabar po „Snoro“ atvejo yra pagrindo situacijai keistis“, – komentuoja Darius Klimašauskas, audito, mokesčių ir konsultavimo bendrovės „KPMG Baltics“ Įmonių finansų skyriaus vadovas.

Kaip žinoma, „Snoro“ paskolų portfelis pernai rugsėjo pabaigoje (naujausi oficialūs duomenys) sudarė 3,7 mlrd. Lt. Skaičiuojama, kad „Snoro“ verslo paskolų portfelis siekia apie 2,3 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją