Tokius įtarimus metė Seimo opozicija, tvirtindama, kad Seimo pirmininkės sūnaus Gedimino Degučio vadovaujama bendrovė „Novotersa“ „Snore“ laikytomis lėšomis, kurios esą buvo didesnės nei valstybės laiduojami 345 tūkstančiai litų, neva padengė tame pačiame banke paimtą kreditą. Šiuos teiginius tiek Seimo pirmininkė, tiek jos sūnus neigia.

N. Cooperis, paklaustas apie bendrovės „Novotersa“ pervedimus, sakė negalįs kalbėti apie konkrečius banko klientus.

„Jūsų paminėta kompanija greičiausiai yra banko klientė, o aš negaliu kalbėti apie atskiras sąskaitas, nes tai yra banko paslaptis“, – žurnalistams sakė jis.

Tačiau bankroto administratorius pripažino, kad iki bankroto paskelbimo buvo nemažai didelių pervedimų, kurie iki šiol tiriami, tačiau po bankroto bylos paskelbimo nebuvo įvykdyta jokių nelegalių pervedimų.

Tiesiog, N. Cooperio teigimu, dabar banke pervedimai tarp sąskaitų vyksta nuolat, taip pat atliekamos įvairios korekcijos.

„Buvo koreguojamos banko sąskaitos, mes turime per 500 tūkst. bankų sąskaitų ir daugelyje jų pervedimai buvo vykdomi kasdien ir taip yra iki šiol. Mes kasdien į banko sąskaitas sulaukiame 3 tūkst. mokėjimų. Taip pat, kai sistema buvo išjungta, maždaug 2 tūkst. sąskaitų, į kurias mokėjimai buvo įvykdyti, tačiau nebaigti apdoroti, įstrigo. Taigi korekcijos vykdomos kasdien“, – tvirtino jis.

Vitas Vasiliauskas ir Neilas Cooperis
Tuo metu V. Vasiliauskas teigė, kad juridinis asmuo negalėjo pasidengti paskolos turėtu didesniu indėliu.

„Tikrai negalėjo, nes įstatymas tai draudžia. Reikėtų labai aiškiai atskirti įskaitymo procedūras ir buhalterijos sutvarkymą. Mane patikino ir aš tuo visiškai tikiu, kad jokių įskaitymų nebuvo ir jų negalėjo būti, nes kol kas techniškai ruošiamasi, kaip tai įgyvendinti“, – žurnalistams kalbėjo jis.

Pasak Lietuvos banko valdybos pirmininko, neteisėti įskaitymai negalėjo būti padaryti be Lietuvos banko žinios.

„Manau, kad ne. Žinoma, už viską atsako bankroto administratorius, tačiau mane jis patikino, kad įskaitymų nebuvo. Mane administratorius patikino, kad jie daro ir darys vidines operacijas, tai yra visiškai normalu, nes bankas buvo išjungtas ir dabar rankytėmis reikėjo viską sutvarkyti“, – sakė V. Vasiliauskas.

Šiuo metu gyventojai, turėję ir paskolas, ir indėlius dar tik laukia banko bankroto administratoriaus sprendimo dėl paskolų ir indėlių sudengimo, nors indėliai jiems negrąžinami ir yra rezervuoti.

Anksčiau skelbta, kad banke yra apie 50 tūkst. tokių klientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)