Kaip nurodo finansų ministrės patarėja Rasa Jakilaitienė, advokatų kontoros už atstovavimą Lietuvai gaus 8,667 mln. litų atlygį, tuo tarpu bendra sutarties suma sudaro 10 mln. Lt. Skirtumas atsiranda dėl neteisinių paslaugų teikimo, tokių kaip vertimai ir t.t.

„Teisinių paslaugų teikimo sutartis su „Lalive“ bei „Sorainen ir partneriai“ yra 8,667 mln litų. Finansų ministerija numatė, kad bus ir kitų su teisinėmis paslaugomis susijusių išlaidų, todėl šiam tikslui iš viso numatyta išleisti iki10 milijonų litų“, - sakė R.Jakilaitienė

"Lalive" ir "Sorainen ir partneriai" paslaugas teiks trejus metus.

Finansų ministerija nurodo, jog V.Antonovas gegužės 7 dieną Lietuvai pateikė pretenziją dėl netinkamos jo investicijų apsaugos. V.Antonovas teigia, jog Lietuvos institucijų sprendimas paskirti banko laikinąjį administratorių, nacionalizuoti banką, o vėliau paskelbti bankrotą bei pradėti jo baudžiamąjį persekiojimą yra politiškai motyvuoti ir diskriminuojantys.

Vyriausybė 2012 metų birželio 13 dieną įpareigojo Finansų ministeriją atstovauti jai, sprendžiant su "Snoru" susijusius ginčus dėl Lietuvai reiškiamų pretenzijų.

Buvusiems "Snoras" akcininkams Raimondui Baranauskui ir V.Antonovui yra pareikšti įtarimai dėl maždaug apie 1,7 mlrd. litų vertės "Snoro" turto pasisavinimo. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo.

Pernai lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui "Snoras" bankroto byla iškelta pernai gruodžio 7-ąją, o šių metų rugpjūčio 22 dieną teismas nutarė likviduoti banką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)