Kaip DELFI sakė SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas, kol kas nėra duomenų, kiek gyventojų jau pateikė popierinius ir elektroninius prašymus, kuriuose nurodė, kaip norėtų atgauti pinigus.

„Natūralu, kad žmonės daugiau skambina, nes buvo pateikta informacija apie galimybę teikti prašymus. Tačiau norėčiau pasakyti, kad gyventojams visa aktuali informacija ir dažniausiai užduodami klausimai yra pateikiama ir mūsų tinklalapyje“, – DELFI teigė jis.

Popierinius prašymus, kuriuos galima atsispausdinti iš SEB banko tinklalapio, galima teikti nuo trečiadienio bet kuriame banko skyriuje, o elektroninius prašymus galima persiųsti nuo ketvirtadienio, jei gyventojas yra SEB banko elektroninės bankininkystės klientas.

Į tuos miestelius, kuriuose nėra banko skyrių, atvyks mobiliosios grupės. Šios komandos dirbs tik Lietuvos pašto skyriuose.

Apdraustus indėlius iki 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) SEB bankas siūlo atsiimti juos pervedant į šio banko arba į kito banko sąskaitą. Taip pat pinigus bus galima atsiimti grynaisiais, tačiau norintys tokiu būdu atgauti savo pinigus prašymus galės pateikti tik tada, kai bankas bus gavęs pinigus iš draudimo.

Kol kas nei indėlininkų sąrašų, nei išmokų už indėlius bankas nėra gavęs.

Indėliu laikomi pinigai einamojoje sąskaitoje ir terminuoti indėliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją