„Jeigu buvo iškilęs klausimas dėl informacijos nutekinimo, turėjo būti atliktas ir, kiek žinau, jau kelios savaitės yra atliekamas ikiteisminis tyrimas. (...) Nebaigus tyrimo, visi pareiškimai yra ankstyvi“, - žurnalistams sakė A. Anušauskas, komentuodamas R. Palaičio ir FNTT vadovybės kivirčą.

Informaciją apie tyrimo pradžią jis teigė gavęs iš parlamentinės „Snoro“ komisijos vadovo, opozicijos lyderio Valentino Mazuronio. Esą tyrimas pradėtas sausio 26 d.

Paklaustas, ar tyrimas atliekamas dėl dienraštyje „Lietuvos rytas“, kurio didžiausiu akcininku buvo antrinė „Snoro“ įmonė, pora dienų iki „Snoro“ nacionalizavimo pasirodžiusio straipsnio, politikas to neneigė: „Apskritai tariant, taip“.

A. Anušauskas neslėpė, jog vykdant šį tyrimą į apklausas gali būti kviečiami ir žurnalistai.

„Nepamirškit, kad ikiteisminiame tyrime apklausiami ne tik tie asmenys, kurie gali būti įtariami. Gali būti apklausti ir tie žmonės, kurie paskelbė tą informaciją. Šiuo atveju, be abejonės, galioja informacijos šaltinio konfidencialumas. Bet teismas, kaip žinia, gali paprašyti atskleisti tą šaltinį. Kad nebūtų tuo piktnaudžiaujama. Kad nebūtų išgalvotų šaltinių“, - sakė konservatorius.

Parlamentaro nuomone, situacija FNTT yra „visiškai nenormali“, tačiau dėl to esą atsakingas ir R. Palaitis, paviešinęs informaciją apie FNTT direktoriaus Vytauto Giržado tyrimo melo detektoriumi rezultatus.

„Vyksta tyrimas, ir tie pradiniai duomenys yra iš karto viešumoje naudojami, apipinant juos įvairiais politiniais motyvais. Aš manau, tai trukdo FNTT normaliam darbui. (...) Visi poligrafu gauti duomenys, kaip žinia, yra neviešinami. Ir jais galima remtis tik kaip motyvu pradėti, pavyzdžiui, gilesnį tyrimą arba nepradėti. Taip, jie neturi eiti į viešumą“, - sakė A. Anušauskas.

V.Mazuronis: tiriamas ne straipsnis, o A.Butkevičiaus veiksmai

Tuo tarpu V. Mazuronis DELFI teigė nesąs tikras, ar tyrimas tikrai atliekamas dėl informacijos nutekinimo žiniasklaidai. Esą gali būti, kad prokurorai narsto, kaip Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius gavo informaciją apie Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino Degučio verslo sandorius po „Snoro“ bankroto.

„Yra taip parašyta: sausio 26 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo valstybės tarnautojų ir jiems prilyginamų asmenų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi neteisėtai atskleidžiant banko paslaptį. Čia sunku pasakyti – ar čia dėl A. Butkevičiaus, ar čia ta banko paslaptis, kur eina kalbos apie tą (informacijos nutekinimą žiniasklaidai – DELFI)“, - žadėdamas pasiaiškinti, dėl ko tiksliai atliekamas tyrimas sakė V. Mazuronis.

Vėliau politikas patikslino savo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariams pateiktą informaciją – esą prokurorai nurodė, kad tiria ne informacijos nutekinimą žiniasklaidai, o politikų veiksmus.

„Būsiu, ko gera, kolegas suklaidinęs. Kadangi tai yra (tyrimas – DELFI) apie iš banko nutekintą informaciją. Šiurkščiai tariant, apie tą, kur buvo A.Butkevičiaus ir kitų Seimo narių kreipimasis“, - DELFI sakė V. Mazuronis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją