Seimo pirmininkės jau anksčiau buvo klausiama, ar iš anksto galimai žinota informacija apie banko "Snoras" bankrotą turėjo įtakos jos sūnaus vadovaujamos bendrovės "Novotersa" bei Vilniaus universiteto Santariškių klinikų, kuriose Seimo pirmininkės vyras vadovauja vienam iš filialų, finansinėms operacijoms paskutinėmis banko veiklos valandomis. Ji kategoriškai atmeta įtarimus, esą šeimos nariams galėjo perduoti informaciją apie veiksmus dėl "Snoro".

„Dėl „Novotersos“, mes kalbame apie firmą, kuriai vadovauja (Seimo – aut. past.) pirmininkės sūnus, kažkas iš komisijos narių uždavė klausimą prašant paaiškinti ir Neilas Cooperis paaiškino, mes paprašėme papildomos informacijos apie, kaip aš sakiau, galimus vienus, kitus atvejus ir matysime“, - abstrakčiai atsakė Seimo laikinosios komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, buvo paprašyta duomenų apie operacijas, kurios buvo pradėtos lapkričio 15 – 16 dienomis ir buvo baigtos sausio pradžioje.

„Tikrai aš neteigiu šiandien, kad jos yra vienokios ar kitokios, bet mes (informacijos paprašėme – aut. past.) norėdami sužinoti kas tuo metu vyko“, - sako V. Mazuronis.

Anot jo, daugiau ir tikslesnės informacijos, kiek ir kokių tokio pobūdžio operacijų yra įvykę, tikimasi sulaukti „artimiausiu metu“.

Skelbta, kad Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos yra patvirtinusios, kad pinigus iš sąskaitos "Snore" pervedė po publikacijos dienraštyje "Lietuvos rytas", kurioje paskelbta apie teisėsaugos planuojamus veiksmus prieš "vieną iš lietuviškų bankų". Tuo metu I.Degutienės sutuoktinio Gedimino Degučio vadovaujamas filialas sąskaitos "Snore" iš viso neturėjo.

Trečiadienį premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad viena iš valdančiosios koalicijos tolesnio darbo sąlygų yra laikytis bendrų taisyklių ir pažymi, kad su jomis nesuderinami išpuoliai prieš Seimo pirmininkę Ireną Degutienę "Snoro" banko žlugimo kontekste.

Praėjusią savaitę grupė Seimo narių I.Degutienei šia tema parengė klausimų. Opoziciniai "tvarkiečiai" kovo 13 dieną pranešė, kad po klausimais Seimo pirmininkei surinktas 21 parašas. Tarp jų yra dešimties valdančiajai koalicijai priklausančių Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narių parašai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją