„Tarp 0 proc. ir maksimum 20 proc. Tai priklauso nuo to, kokią bus reali turto kaina, kai jį pardavinės. Taip pat tai priklauso nuo to, koks bankroto administratorius jį pardavinės, kiek jis bus sąžiningas. Taip pat ir rinkos situacija gali pakrypti ne ta linkme, kuria reikia“, – DELFI sakė investuotojų asociacijos direktorius Tomas Pilipavičius.

Anksčiau ši asociacija skaičiavo, kad kreditoriai gali tikėtis 20 proc. savo pinigų.

T. Pilipavičiaus nuomone, greičiausiai Lietuvos bankas į teismą dėl „Snoro“ bankroto bylos iškėlimo nusprendė kreiptis bijodamas ieškinių prie valstybę.

„Panašu, kad bijojo gresiančių ieškinių (dėl sprendimo į gerąjį ir blogąjį banką perkelti skirtingus banko aktyvus – DELFI)“, – kalbėjo pašnekovas.

Skaičiuojama, kad „Snore“ yra 4,1 mlrd. Lt draustų indėlių, 1,5 mlrd. Lt nedraustų, dar maždaug 2 mlrd. Lt yra nedrausti įvairūs banko investiciniai produktai.

Laikinojo administratoriaus duomenimis, banke yra 4,6 mlrd. Lt turto, taigi atsiskaičius su apdraustais indėlininkais lieka 0,5 mlrd. Lt.

Visi gyventojų indėliai (terminuoti ir pinigai einamosiose sąskaitose) iki 345 tūkst. Lt (100 tūkst. eurų) yra apdrausti ir bus sugrąžinti per 1,5 mėnesio.

Likusieji banko kreditoriai stos į eilę ir dalinsis likusį banko turtą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją