„Labai norėčiau akcentuoti, kad žmonės neimtų nerimauti. Lietuvos banko valdybai priėmus tokį sprendimą, Indėlių įsipareigojimo draudimo įmonė turės parinkti banką, per kurį bus atsiskaitoma su indėlininkais. Tikimasi, tai bus padaryta artimiausiu metu. Per pirmininko nustatytą terminą, kuris maksimalus yra 1,5 mėnesio, bus atsiskaityta su visais indėlininkais“, - ketvirtadienį trumpoje spaudos konferencijoje sakė ji.

Indėlininkai neturės niekam nešti papildomai dokumentų, pažymų ar kitokių prašymų. Visa informacija iš „Snoro“ bus perkelta į kitą banką.

Iš viso „Snore“ yra 4,1 mlrd. Lt draustų indėlių, o nustatyta, kad nacionalizuotame banke yra likę 4,6 mlrd. Lt turto.

Indėlių ir investicijų draudime šiuo metu yra sukaupta 1,6 mlrd. Lt. Taigi, pasak ministrės, šiai įmonei reikės perskolinti 2,5 mlrd. Lt. To reikia tam, kad nereikėtų laukti, kol „Snoro“ bankroto byla bus baigta ir visas jo turtas bus išparduotas.

I. Šimonytės teigimu, draudimo fondas yra pirmas eilėje atgauti pinigus iš likviduojamo „Snoro“ banko, kurio turto indėlių grąžinimui pinigų pakanka.

Jos teigimu, po sprendimo kelti bankroto bylą „Snoro“ bankui Lietuvai nereikės kreiptis į Tarptautinį valiutos fondą (TVF).

„Lietuva turi pakankamai laisvų lėšų, kurios šiuo metu nėra reikalingos. Kaip žinote, neseniai buvo išleistas obligacijų papildymas, taip pat ir pats Indėlių ir investicijų draudimas turi sukaupęs tam tikrą turtą, kuris gali būti naudojamas. Šiuo požiūriu neturime planų pinigų paprašyti ir TVF nes nėra tam reikalo“, – sakė I. Šimonytė.

Visi gyventojų ir įmonių indėliai (indėliai ir lėšos banko sąskaitoje traktuojami vienodai) iki 100 tūkst. eurų (345 tūkst. Lt) yra apdrausti ir bus grąžinti. Sumų, kurios viršija šią ribą savininkai ir kiti kreditoriai stos į eilę dėl likusio banko turto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją