Kaip pranešė Rusijos Kaliningrado srities antstolių tarnyba, trečiadienį, rugsėjo 12 dieną, teismo sprendimu Kaliningrado srities Černiachovsko (Įsručio) mieste buvo areštuotas 4 žvaigždučių viešbutis „Kočar“, priklausantis M. Mstojanui.

Areštuoti viešbutį prašė bylos ieškovai – bankrutavęs Lietuvos bankas „Snoras“, kuriam M. Mstojanas negrąžino 91 mln. rublių (maždaug 7,7 mln. litų) kredito.

Išieškoti pinigų iš skolininko nepavyko, todėl antstoliai areštavo užstatytą nekilnojamąjį turtą – negyvenamą viešbučio „Kočar“ pastatą, kurio bendras plotas siekia 3391,8 kv.m, patikslino newsbalt.ru šaltinis.

Areštuoto nekilnojamojo turto vertė yra 288 mln. rublių (24 mln. litų). Netrukus jis bus atiduotas parduoti.

M. Мstojanas Rusijoje žinomas kaip verslininkas, investuojantis į mėsos pramonę. Prie Maskvos jis yra pastatęs dešrų cechą, o Kaliningrade – faršo fabriką.

Trečiadienį viešbučio savininkas portalui „Novy Kaliningrad“ sakė, kad šio viešbučio statyboms iš banko buvo paėmęs 2 mln. eurų paskolą, o dar 3,5 mln. eurų pridėjo iš savo kišenės. Jo teigimu, artimiausiu metu tarp jo ir banko bus pasirašytas susitarimas pratęsti paskolos grąžinimo terminą 12 metų su 5 proc. metinėmis palūkanomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)