Jis pabrėžė, jog šiuo metu Latvija laukia iš Lietuvos Vyriausybės atsakingų veiksmų ir sprendimų, siekiant išsaugoti "Snorą" ir "Latvijas Krajbanka".

"Prieš trejus metus Latvija išsaugojo "Parex banka" ir jo padalinį Lietuvoje, o tai pagal apimtis - kaip ir "Latvijas Krajbanka". Lietuva dabar turėtų padėti Latvijai", - interviu LNT televizijai ketvirtadienį paaiškino J.Reiras.

"Dabartiniais skaičiavimais, į "Latvijas Krajbanka" kapitalą reikia įlieti 100 mln. latų, o tokia suma valstybės finansų sistemai nėra dideli pinigai", - sakė jis, akcentuodamas, jog tai turėtų būti Lietuvos investicijos.

J.Reiro žodžiais, Latvija turi savo planą, jei Lietuvos vyriausybė nuspręstų banko negelbėti.

"Tuo atveju visiems "Latvijas Krajbanka" indėlininkams būtų iš Indėlių draudimo fondo išmokėta iki 70 tūkst. latų, kadangi bankas būtų likviduotas, o jo turtas išparduotas kitų įsipareigojimų vykdymui", - sakė J.Reiras.

Anot jo, dėl neigiamo Lietuvos sprendimo, jei toks būtų priimtas, Latvija diplomatinių santykių su Lietuva nenutrauktų, tačiau jis turėtų neigiamų padarinių dvišaliams santykiams.

Lietuvos banko valdyba galutinį sprendimą dėl banko "Snoras" tolesnės veiklos ar pertvarkymo būdo turėtų priimti ketvirtadienį vakare. Po to sektų Vyriausybės sprendimai.

"Snoro" veikla sustabdyta po to, kai lapkričio 16 dieną Lietuvos Vyriausybė nacionalizavo banką, kuriame pasigesta daugiau nei milijardo litų vertės turto. Pastarosiomis dienomis skelbiama, kad banko padėtis yra kur kas blogesnė nei manyta pradžioje, be to, "Snoro" padėtį apsunkina ir pirmadienį sustabdyto jo kontroliuojamo "Latvijas Krajbanka" problemos.

"Snoras" valdo daugiau kaip 60 proc. "Latvijas Krajbanka" akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją