Finansų machinatoriai galėjo naudotis šalies valdžios naivumu ir užsiiminėti finansinėmis spekuliacijomis. Tačiau šie laikai jau praėjo, įspėja Latvijos ministras pirmininkas.

Tokią mintį Latvijos premjeras išsakė per sekmadienį vykusį partijos „Vienybė“ suvažiavimą, komentuodamas situaciją, susiklosčiusią su šalies banku „Latvijas Krājbanka“.

Situacija, kurioje atsidūrė „Latvijas Krājbanka“, atsikleidė būtinybę užtikrinti užsienio investicijų ir investuotojų kokybę, pažymėjo V. Dombrovskis.

„Mums reikia skirti daugiau dėmesio informacijos apie potencialių investuotojų reputaciją ir tikslus paieškai. Akivaizdu, jog potencialiais investuotojais reikia nuodugniai domėtis. Tai ypač aktualu kalbant apie finansų sektorių, kur po bankų paslaptimis slepiasi didžiulė finansinių machinacijų rizika“, - patikino premjeras.

Anot Latvijos vyriausybės vadovo, nors šalies valdžia ir labai stengėsi užtikrinti maksimalią verslo aplinkos apsaugą, po šių įvykių tapo aišku, jog būtina siekti ne tik investicijų apimčių didinimo, bet ir rūpintis, jog į Latviją ateitų tik kokybiški investuotojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją