S. Freakley's turėjo pateikti įvertinimą apie banko būklę ir pasiūlyti galimus pertvarkos planus. Lietuvos bankas turėtų paskelbti išvadas dėl padėties „Snore“ ir ką toliau su juo daryti. Turėtų paaiškėti, kokie banko veiklos apribojimai bus panaikinti, ar veiks daugiau skyrių, kaip ir kada žmonės galės laisvai disponuoti pinigais.

Ketvirtadienį išnagrinėjusi banko valdyboje pateiktas išvadas, sprendimus turėtų priimti ir Vyriausybė.

DELFI primena, kad praėjusį trečiadienį neeiliniame posėdyje Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti penktą pagal dydį bankąnacionalizuoti penktą pagal dydį banką Lietuvoje. Tądien Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas pranešė, kad banke trūksta bent milijardo litų vertės vertybinių popierių.

„Snoro“ bankui paskirtas laikinasis administratorius, kuris analizuoja situaciją banke. Šiuo metu klientai per dieną gali išsigryninti iki 500 litų.

Valstybės institucijos pabrėžia, kad gyventojų indėliai iki 100 tūkst. eurų, tiek terminuoti, tiek ir laikomi sąskaitose, yra 100 proc. apdrausti.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją