"Kyla įtarimas, ar jie (Indėlių draudimo fondas - BNS) turi teisę valstybei atstovauti. Su Finansų ministerija, fondo steigėja ir valdytoja bandysime aiškintis", - BNS pareiškė parlamentarė.

Toks įtarimas jai kilo susipažinus su Indėlių draudimo fondo įstatais, kuriuose nėra aiškiai nurodyta, kad fondas gali kalbėti ne tik savo, bet ir valstybės vardu. Bus aiškinamasi, ar atstovauti valstybės interesams yra įpareigotas pritaikant bendruosius įstatymus.

Indėlių draudimo fondo laikinoji vadovė Aurelija Mažintienė yra "Snoro" kreditorių komiteto pirmininkė.

"Matau, kad fondo įstatai ne visai atitinka jų veiksmus atstovaujant valstybei "Snoro" byloje", - sakė ji.

Pasak L.Graužinienės, fondo įstatuose aiškiai nurodytos atstovavimo galimybės.

"Bandysime aiškintis, ar vienodai mes, parlamentarai, ir Finansų ministerija suprantame įstatymus. Žiūrėsime, ar fondo įstatai atitinka įstatymų nuostatas. Aiškinsimės pagal kokias įstatymų nuostatas nustatytas tas fondo atstovavimas", - sakė komiteto vadovė.

Audito komitetas trečiadienį antrą kartą aiškinsis, ar valstybė tinkamai atstovaujama „Snoro“ bankroto byloje: į posėdį kviečiami Lietuvos banko, "Sodros" ir Finansų ministerijos, Vyriausybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)