„Publikuodamas tikrovės neatitinkančią ir Lietuvos banko dalykinę reputaciją pažeidžiančią informaciją, dienraštis sąmoningai klaidina visuomenę, siekia sumenkinti Lietuvos banko bei jo vadovo vardą visuomenės akyse. Tokios tikrovės neatitinkančios informacijos paskleidimas formuoja ypač neigiamą visuomenės nuomonę ne tik apie Lietuvos banko vadovą, bet ir apie Lietuvos banko veiklą. Akivaizdu, jog nepagrįstas ir šmeižikiškas teiginys neva Lietuvos banko vadovas V. Vasiliauskas, veikdamas Lietuvos banko vardu, darė spaudimą buvusiam „Snoro“ prezidentui Raimondui Baranauskui atsisakyti „Lietuvos ryto“ akcijų, prieštarauja objektyvios ir garbingos žurnalistikos principams, grubiai pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nubrėžtas saviraiškos laisvės ribas, taip pat pažeidžia Civilinio kodekso, Visuomenės informavimo įstatymo normas bei principus“, - poziciją dėsto Lietuvos bankas.

Skelbiama, jog dienraščiui atsisakius paskelbti paneigimą per dvi savaites nuo šio prašymo gavimo dienos, Lietuvos bankas reikalaus paneigimo teismo tvarka.

G. Vainauskas DELFI Lietuvos banko prašymo nekomentavo. Išgirdęs, kokiu klausimu skambinama, jis pasakė "Atsiprašau" ir padėjo ragelį.

Prašymai jau artimiausiu metu bus išsiųsti dienraščiui „Lietuvos rytas“ ir G.Vainauskui", - informaciją papildo Lietuvos bankas.

Dienraštis skelbė, kad „Lietuvos ryto” vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas Seimo Antikorupcijos komisijoje teigė, esą bankas buvo spaudžiamas atsikratyti turimų „Lietuvos ryto“ akcijų - esą Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas „Snoro“ akcininkams siūlė atsisakyti dienraščio akcijų, jeigu šie nori ramiai gyventi. Lietuvos banko vadovas, atėjęs į Antikorupcijos komisiją, G. Vainausko teiginius pavadino nesąmone ir pranešė svarstąs galimybę kreiptis į teismą dėl šmeižto.

Pernai lapkritį prieš „Snoro“ nacionalizavimą dienraštis „Lietuvos rytas“, cituodamas anoniminius šaltinius, pranešė, kad Generalinė prokuratūra leido atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose. Skelbta, jog bus tikrinamas „lietuviškas bankas“ ir jo savininkai, „Snoras“ valdė daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto“ akcijų.

Ketvirtadienį G. Vainauskas liudijo Seimo laikinajai tyrimo komisijai dėl Lietuvoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos likviduojamame banke "Snoras". Komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis sakė, kad G.Vainauskas neatskleidė, kas nutekino informaciją apie „Snorą".

Pasak V. Mazuronio, G. Vainauskas buvo kviečiamas dėl Antikorupcijos komisijoje pasakytos informacijos ir jis ją patvirtino pasirašydamas, kad jei jis atsakinėtų melagingai, jam grėstų baudžiamoji atsakomybė.

„Iš tikrųjų, jis pateikė informaciją, kuri labai svarbi, aš manau, tam laiko tarpui po „Snoro“ bankroto paskelbimo, - sako parlamentaras. - Aš negaliu nei tos pačios informacijos skleisti, nors tai, jo žodžiais tariant, nėra slapta informacija ir jis tarsi nematytų čia jokių didelių paslapčių, bet kol nebaigtas mūsų tyrimas mūsų komisijoje, aš tikrai negaliu komentuoti tyrimo eigos.“

Pasak V. Mazuronio, su G. Vainausku buvo kalbama ir apie tai, kas dar galėtų patvirtinti jo informaciją, pateiktą Antikorupcijos komisijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją