Sprendimas siūlyti tarptautinę patirtį turintį administratorių priimtas po konsultacijų su kreditorių atstovais.

Vilniaus apygardos teismui priėmus nutartį dėl bankroto bylos iškėlimo ir paskyrus bankroto administratorių, laikinojo AB banko „Snoras“ administratoriaus Simono Vincento Freakley'io įgaliojimai pasibaigs.

Simonas Freakley
S. Freakley’is, tarptautinės konsultacijų bendrovės "Zolfo Cooper LLP" vyresnysis partneris, lapkričio 16-ąją buvo paskirtas vykdyti banko „Snoras” stebėtojų tarybos, valdybos ir administracijos vadovų funkcijas.

Jis buvo įpareigotas papildomai išnagrinėti ir įvertinti banko finansinę būklę, galimybes imtis veiksmingų banko indėlininkų, kitų kreditorių ir klientų interesus bei visos bankų sistemos stabilumą ir patikimumą apsaugančių priemonių.

S. Freakley'is gavo apie 140 tūkst. eurų arba 16 tūkst. litų per dieną siekiantį atlyginimą.

Antradienį Seime Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sakė, kad tarptautinę patirtį turinčio bankroto administratoriaus paskyrimas būtų naudingas ir kreditoriams.

„Mano asmeniniu įsitikinimu, trečio arbitro, o ne vietinio administratoriaus paskyrimas galėtų būti tinkamiausias sprendimas šioje situacijoje, nes turime išskirtinį atvejį su tarptautiniais elementais ir tarptautinę patirtį turinčio subjekto paskyrimas veiktų pozityviai ir turėtų atitikti kreditorių interesus“, – sakė jis.

Tokia galimybė atsirado, kai penktadienį ūkio ministras Rimantas Žylius pasirašė įsakymą, leidžiantį Lietuvoje dirbti Europos ekonominės erdvės bankroto administatoriams.

Advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Tomas Kontautas DELFI anksčiau sakė, kad Lietuvoje nėra nė vieno bankroto administratoriaus, turinčio tokio dydžio bankroto administravimo patirtį.

Jis prognozuoja, kad tam gali prireikti 3-7 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją